Έρευνα για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στις κατασκευές μας

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην  πανευρωπαική έρευνα για την εφαρμογή της  κυκλικής οικονομίας στις κατασκευές. Η συμμετοχή σας απαιτεί απλά την συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.   σύνδεσμος ερωτηματολογίου

Με το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης των αρχών της κυκλικής οικονομίας στις κατασκευές μας και να προσδιοριστούν  τα αίτια που τη δυσχεραίνουν. Είναι άλλωστε καθήκον μας, ως πολιτικοί μηχανικοί, να αποδεικνύουμε διαρκώς και έμπρακτα την προσήλωσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην αειφορία. 

Η σχετική έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών μας στη δράση COST CA21103 CircularB που επικεντρώνεται στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στο δομημένο περιβάλλον, μέσω της μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης και του σχετικού πλαισίου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την ανάπτυξη δεικτών και εργαλείων για την αποτίμηση της κυκλικότητας, την ανάδειξη κυκλικών λύσεων και σωστών πρακτικών, τη διάχυση της γνώσης σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κ.α. 

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. Απαιτούνται λίγα μόνον λεπτά από το χρόνο σας για την συμπλήρωσή του.

σύνδεσμος ερωτηματολογίου

Μοιραστείτε το:

---